Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1,5 kg alma
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg porcukor
    • 3 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • fél zacskó sütőpor

    Krémhez:

    • fél liter tej
    • 25 dkg vaj
    • 18 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor

    Tetejére:

    • csokimáz (vagy tortabevonó)

    Elkészítése:

    Alufóliával kibélelt tepsibe ( 34 x 42 cm )a meghámozott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 ek vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot.

    A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz . Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

    A már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát és rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá