Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg zsír vagy margarin
    • 10 dkg cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 csomag vaníliás cukor
    • kevés tejföl

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    • 1 kg hámozott alma
    • 10 dkg cukor
    • fahéj
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejföllel jól összegyúrjuk. 3 lapot sütünk egy 21*32 cm-es tepsi hátulján (180 fokon kb 10 perc, ne ijedjünk meg világosak maradnak a lapok!).

    A pudingport a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos részhez dolgozzuk.

    Az almát lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot adunk hozzá, fahéjjal ízesítjük.

    Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre jön az almapüré és rá a harmadik lap. Cukorral meghintjük vagy csokimázat is készíthetünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá