Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • kevés tejföl

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 1 kg hámozott alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • kevés vaj

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejföllel jól összegyúrjuk. 3 lapot sütünk egy 21*32 cm-es tepsi hátulján (180 fokon kb 10 perc, ne ijedjünk meg világosak maradnak a lapok!).

A pudingport a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos részhez dolgozzuk.

Az almát lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot adunk hozzá, fahéjjal ízesítjük.

Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre jön az almapüré és rá a harmadik lap. Cukorral meghintjük vagy csokimázat is készíthetünk rá.