Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 1 kg reszelt alma
    • 1 ek vaj
    • ízlés szerint cukor
    • fahéj
    • citromlé

    Teteje:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott margarint és morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejet és jól összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk egyforma téglalapra és egy sütőpapírral lefedett tepsi hátulján egyesével megsütjük 180 fokos sütőben (kb. 12-15 perc)

    Krém készítése:

    A pudingporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot krémesre keverjük.

    Töltelék készítése:

    A lereszelt almát kevés vajon megdinszteljük, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

    Az első lapot megkenjük a pudingos krémmel, erre helyezzük rá a második lapot, amire a kihűlt almás tölteléket egyengetjük. Befedjük a harmadik lappal, amit az olvasztott olajos étcsokival meglocsolunk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és másnap szeleteljük.

    Tipp:

    Ne süssük túl a lapokat, töltésnél pedig vigyázzunk, hogy ne törjön el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá