Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Töltelék:
Teteje:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott margarint és morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejet és jól összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk egyforma téglalapra és egy sütőpapírral lefedett tepsi hátulján egyesével megsütjük 180 fokos sütőben (kb. 12-15 perc)
A pudingporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot krémesre keverjük.
A lereszelt almát kevés vajon megdinszteljük, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az első lapot megkenjük a pudingos krémmel, erre helyezzük rá a második lapot, amire a kihűlt almás tölteléket egyengetjük. Befedjük a harmadik lappal, amit az olvasztott olajos étcsokival meglocsolunk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és másnap szeleteljük.
Ne süssük túl a lapokat, töltésnél pedig vigyázzunk, hogy ne törjön el.