Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Töltelék:

  • 1 kg reszelt alma
  • 1 ek vaj
  • ízlés szerint cukor
  • fahéj
  • citromlé

Teteje:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott margarint és morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejet és jól összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk egyforma téglalapra és egy sütőpapírral lefedett tepsi hátulján egyesével megsütjük 180 fokos sütőben (kb. 12-15 perc)

Krém készítése:

A pudingporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot krémesre keverjük.

Töltelék készítése:

A lereszelt almát kevés vajon megdinszteljük, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:

Az első lapot megkenjük a pudingos krémmel, erre helyezzük rá a második lapot, amire a kihűlt almás tölteléket egyengetjük. Befedjük a harmadik lappal, amit az olvasztott olajos étcsokival meglocsolunk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és másnap szeleteljük.

Tipp:

Ne süssük túl a lapokat, töltésnél pedig vigyázzunk, hogy ne törjön el.