Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kenyér recept

Almás kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Illatozó almák mindenhol a piacon. Mi mindenféle elkészítési formában szeretjük.
    Kipróbálásra váró receptjeim között bukkantam rá erre az eredetileg kuglófra megálmodott finomságra. Átalakítás–próbaverzió–nagy siker :)
    A sütemény alján, ropogósra karamellizált dió, nagyon jól harmonizál az omlós illatos tésztával.
    Szeretettel ajánlom nektek, kik az almát nem csak ropogtatni szeretitek!

    Hozzávalók:

    • (2 dl -es bögrét használtam mércének)
    • 1,5 bögre finomliszt
    • 1 kk fahéj
    • 1 tk szódapor
    • 12 dkg vaj
    • 1 bögre barna cukor
    • 1 bögre almaszósz (2-3 db savanykás alma , citromos vízben puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek barna cukor + 2 ek durvára darált dió

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk , és aljába 2-2 ek barna cukrot és darált diót szórunk, majd félretesszük.

    A vajat, a barna cukrot és a tojást habosra keverjük, majd a lisztben elkevert szódaport és fahéjat apránként hozzáadagoljuk. A turmixolt almapürével dúsítjuk és ezzel is alaposan elkeverjük.

    Az almás masszát a cukros-darált diós felületre halmozzuk, a formát kissé a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak a tésztából.

    Előmelegített sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Pár perc várakozás után rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.

    Tipp:

    Almás kenyérkét szeletelés előtt, porcukorral hintjük. A megmaradt natúr almapürét kínáltam mellé ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá