Almás kenyér

Hozzávalók

Illatozó almák mindenhol a piacon. Mi mindenféle elkészítési formában szeretjük.
Kipróbálásra váró receptjeim között bukkantam rá erre az eredetileg kuglófra megálmodott finomságra. Átalakítás–próbaverzió–nagy siker :)
A sütemény alján, ropogósra karamellizált dió, nagyon jól harmonizál az omlós illatos tésztával.
Szeretettel ajánlom nektek, kik az almát nem csak ropogtatni szeretitek!

Hozzávalók:

  • (2 dl -es bögrét használtam mércének)
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1 kk fahéj
  • 1 tk szódapor
  • 12 dkg vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 bögre almaszósz (2-3 db savanykás alma , citromos vízben puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
  • 1 tojás
  • 2 ek barna cukor + 2 ek durvára darált dió