Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás és sütőtökös pite recept

Almás és sütőtökös pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szódabikarbóna
    • vaj a formához

    Sütőtökös töltelékhez:

    • 1 kisebb sütőtök
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió és vaníliás cukor ízlés szerint

    Almás töltelékhez:

    • 20 dkg édes, lédús alma
    • 2 ek. cukor
    • őrölt fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg ízlés szerint

    Elkészítése:

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sütőtököt feldaraboljuk, majd megsütjük egy tepsiben, ha elkészül hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. Ha egy picit ragadós lenne, adhatunk hozzá még lisztet. Hűtőbe tesszük pihentetni, majd egy lisztezett felületen kinyújtjuk a formának megfelelő méretűre. A piteformát kivajazzuk, majd beletesszük a tésztát. Megszurkáljuk villával, hogy ne emelkedjen meg, majd 10 percig sütjük.

    Amíg sül elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Egy serpenyővel cukorral és a fűszerekkel 10 percig pároljuk, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. A megsült sütőtököt villával összetörjük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a tojást.

    Az elősütött piténkre rákanalazzuk a töltelékeket, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.

    Díszíthetjük a pite tetejét, ha marad egy kis tészta. Én kis leveleket helyeztem a tetejére. Tálalhatjuk a sütőtökös pitét tejszínhabbal, az almáshoz jól illik a karamell szósz esetleg vanília sodó. Egyszerre kétféle süteményünk lesz!

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá