Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-epres réteskosárkák recept

Almás-epres  réteskosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 levélnyi réteslap
    • 50 g olvasztott vaj
    • 2 db zöld alma
    • 150 g eper
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek kókusz reszelék
    • 1 kk fahéj
    • 1 ek barna cukor

    A díszítéshez:

    • eper
    • 200 ml görög joghurt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése: Elkészítés…

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük őket.

    Egy kis serpenyőben kókuszreszeléket a zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.Hozzá keverjük az őrölt fahéjat és cukrot is.

    Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a szintén feldarabolt eperrel együtt az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.

    A réteslapokat nedves konyharuhára tesszük és 9 négyzetre vágjuk. Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze fogva, sütőformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk az almás tölteléket és forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk belőle, eperszeletekkel díszíthetjük.

    Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá