Almás-epres réteskosárkák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 levélnyi réteslap
- 50 g olvasztott vaj
- 2 db zöld alma
- 150 g eper
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 ek kókusz reszelék
- 1 kk fahéj
- 1 ek barna cukor
A díszítéshez:
- eper
- 200 ml görög joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése: Elkészítés…
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük őket.
Egy kis serpenyőben kókuszreszeléket a zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.Hozzá keverjük az őrölt fahéjat és cukrot is.
Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a szintén feldarabolt eperrel együtt az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.
A réteslapokat nedves konyharuhára tesszük és 9 négyzetre vágjuk. Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze fogva, sütőformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk az almás tölteléket és forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk belőle, eperszeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!