Almás-epres réteskosárkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 levélnyi réteslap
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 db zöld alma
  • 150 g eper
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek kókusz reszelék
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek barna cukor

A díszítéshez:

  • eper
  • 200 ml görög joghurt
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése: Elkészítés…

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük őket.

Egy kis serpenyőben kókuszreszeléket a zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.Hozzá keverjük az őrölt fahéjat és cukrot is.

Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a szintén feldarabolt eperrel együtt az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.

A réteslapokat nedves konyharuhára tesszük és 9 négyzetre vágjuk. Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze fogva, sütőformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk az almás tölteléket és forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk belőle, eperszeletekkel díszíthetjük.

Jó étvágyat!