Almás-diós kosárka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 1 csapott mokkáskanál fahéj (ízlés szerint változtatható a mennyiség)
- 1 csapott evőkanál nádcukor
- 2 marék dióbél
- 1 evőkanál méz
- a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
Ezután a tésztából golyókat formálunk, két tenyerünk között kilapítjuk és szilikonos muffin formába nyomkodjunk. Az alján vastagabban, az oldalán vékonyabbra hagyjuk a tésztát.
Ezután a tészta kosárkákba almás tölteléket teszünk, eligazgatjuk. A dióbelet mézzel összekeverjük és az almás töltelék tetejére egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget teszünk.
A töltött kosárkákat előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon készre sütjük. A tészta akkor jó, ha az könnyen elválik a szilikonos formától, nem morzsálódik. A sütési idő gázos sütőben kb 15 perc.
A kész süteményeket kihűtjük, kifordítjuk a szilikonos formákból és tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A sütés közben felszabaduló illatok varázslatosak. Aki szereti a karácsonyi illatokat és ízeket több fahéjt is tehet bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »