Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csokis keksz recept

Almás csokis keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg liszt
    • 1,5 tk sütőpor
    • 1 tk fahéj
    • 9 dkg cukor
    • 1,2 dl tej
    • 2 közepes nagyságú alma
    • fél tábla fehér csoki
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kis citrom vagy rum aroma ízlés szerint

    Elkészítése:

    190 °C-on melegítsük elő a sütőt. Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit.

    Szitáljuk egy edénybe a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot.

    Adjuk hozzá a csokitörmeléket, az almát és a tejet. Elég ragadós tésztát fogunk kapni.

    A tepsire kanalazzunk 8, jól elkülönített kupacot  és 20 percig süssük, míg szép aranybarna színe lesz

    Ekkor tapintásra még rugalmas a keksz. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá