Almás csokis keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 9 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 2 közepes nagyságú alma
  • fél tábla fehér csoki
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kis citrom vagy rum aroma ízlés szerint

Elkészítése:

190 °C-on melegítsük elő a sütőt. Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit.

Szitáljuk egy edénybe a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot.

Adjuk hozzá a csokitörmeléket, az almát és a tejet. Elég ragadós tésztát fogunk kapni.

A tepsire kanalazzunk 8, jól elkülönített kupacot  és 20 percig süssük, míg szép aranybarna színe lesz

Ekkor tapintásra még rugalmas a keksz. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin.