Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csokis csoda recept

Almás csokis csoda
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 26 dkg liszt
    • 1,5 csomag sütőpor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl víz
    • 40 dkg alma
    • őrölt fahéj
    • pici szegfűszeg
    • reszelt citromhéj
    • 1 tábla csoki

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat, kockákra vágjuk, lábosba rakjuk, megszórjuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, és addig melegítjük míg el nem fövi a levét és püré nem lesz, félre tesszük hűlni.

    A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral.

    Hozzákeverjük a vizet, az olajat, a sütőporos kakaós lisztet, az olvasztott csokit, a citromhéjat az almapürét, és robottal simára keverjük.

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. { 30 x 20 } sütőpapíros tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Ha kihűlt kockázzuk, megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.

    Tipp:

    Más gyümölcsöt is tehetünk bele, mindegyikkel finom. Úgy is készíthetjük hogy a gyümölcsöt nem pépesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá