Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat, kockákra vágjuk, lábosba rakjuk, megszórjuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, és addig melegítjük míg el nem fövi a levét és püré nem lesz, félre tesszük hűlni.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral.
Hozzákeverjük a vizet, az olajat, a sütőporos kakaós lisztet, az olvasztott csokit, a citromhéjat az almapürét, és robottal simára keverjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. { 30 x 20 } sütőpapíros tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kockázzuk, megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.
Más gyümölcsöt is tehetünk bele, mindegyikkel finom. Úgy is készíthetjük hogy a gyümölcsöt nem pépesítjük.