Almás csokis csoda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Almás csokis csoda

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 26 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • pici szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 1 tábla csoki

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat, kockákra vágjuk, lábosba rakjuk, megszórjuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, és addig melegítjük míg el nem fövi a levét és püré nem lesz, félre tesszük hűlni.

A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral.

Hozzákeverjük a vizet, az olajat, a sütőporos kakaós lisztet, az olvasztott csokit, a citromhéjat az almapürét, és robottal simára keverjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. { 30 x 20 } sütőpapíros tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt kockázzuk, megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.

Tipp:

Más gyümölcsöt is tehetünk bele, mindegyikkel finom. Úgy is készíthetjük hogy a gyümölcsöt nem pépesítjük.