Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almarózsa recept

Almarózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 cs levelestészta
    • 4-5 piros alma
    • 1 ek fahéj
    • kb 5 ek cukor
    • 2 ek citromlé

    Elkészítése:

    A kimondottan piros héjú almákat mossuk meg, vágjuk ketté,csumázzuk ki, majd szép vékony szeletkékre vágjuk fel.

    Forraljunk vizet egy kis cukorral, citromlével és az almákat, több részletben kb 1 percig főzzük, majd papírtörlőn csepegtessük le.

    A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kb 2,5 cm szélességű csíkokra vágjuk fel, és a fahéjjal elkevert cukorral hintsük meg.

    Az almaszeletkéket úgy helyezzük a tésztára, hogy fedjék egymást kissé, és lelógjanak róla.

    Tekerjük fel,majd a végén hagyjunk egy 1,5-2 cm-es tészta részt, amit a rózsa alá hajtsunk be.

    180 fokon, 25-30 percig süssük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá