Almarózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Almarózsa

Hozzávalók:

  • 1 cs levelestészta
  • 4-5 piros alma
  • 1 ek fahéj
  • kb 5 ek cukor
  • 2 ek citromlé

Elkészítése:

A kimondottan piros héjú almákat mossuk meg, vágjuk ketté,csumázzuk ki, majd szép vékony szeletkékre vágjuk fel.

Forraljunk vizet egy kis cukorral, citromlével és az almákat, több részletben kb 1 percig főzzük, majd papírtörlőn csepegtessük le.

A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kb 2,5 cm szélességű csíkokra vágjuk fel, és a fahéjjal elkevert cukorral hintsük meg.

Az almaszeletkéket úgy helyezzük a tésztára, hogy fedjék egymást kissé, és lelógjanak róla.

Tekerjük fel,majd a végén hagyjunk egy 1,5-2 cm-es tészta részt, amit a rózsa alá hajtsunk be.

180 fokon, 25-30 percig süssük.