Áfonyás gyümölcskenyér recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek aszalt vörösáfonya
- 1 tasak sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 1 ek habtejszín
- 2 ek mandulaliszt
- 1 lime reszelt héja
- 10 dkg fehér csokoládé
- 8 koktélcseresznye
Elkészítése:
Egy hosszúkás kenyérformát kivajazzuk és lisztezzük.
A fehérjéket egy csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, sütőporral, áfonyával, citromhéjjal. Ezeket a szárazanyagokat a habhoz adjuk és lazán összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Végül a tejszínt és az aromát is hozzákeverjük.
A kész masszát a formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A megsült süteményt rácsra téve kihűtjük, majd ha kihűlt bevonjuk az olvasztott csokival, koktélcseresznyével díszítjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.