Áfonyás gyümölcskenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Áfonyás gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek aszalt vörösáfonya
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek habtejszín
  • 2 ek mandulaliszt
  • 1 lime reszelt héja
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 8 koktélcseresznye

Elkészítése:

Egy hosszúkás kenyérformát kivajazzuk és lisztezzük.

A fehérjéket egy csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, sütőporral, áfonyával, citromhéjjal. Ezeket a szárazanyagokat a habhoz adjuk és lazán összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Végül a tejszínt és az aromát is hozzákeverjük.

A kész masszát a formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A megsült süteményt rácsra téve kihűtjük, majd ha kihűlt bevonjuk az olvasztott csokival, koktélcseresznyével díszítjük és dermedésig hűtőbe tesszük.