Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás egres pite recept

Áfonyás egres pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg fehér tönköly liszt
    • 10 dkg durum liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 mk só
    • 5 ek sűrű joghurt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 ek kókuszvirág cukor
    • 20 dkg egres
    • 20 dkg áfonya

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra keverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük. Váltakozva adunk a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot, és jól összekeverjük.

    Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikenünk vajjal, majd a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk az áfonya és az egres felét, majd ráöntjük a maradék tésztát. Rárétegezzük a maradék gyümölcsöket, a tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral.

    180°C-os felmelegedett sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    A Áfonyás egres pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 218 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá