Áfonyás egres pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér tönköly liszt
  • 10 dkg durum liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 mk só
  • 5 ek sűrű joghurt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 ek kókuszvirág cukor
  • 20 dkg egres
  • 20 dkg áfonya

Elkészítése:

A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra keverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük. Váltakozva adunk a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot, és jól összekeverjük.

Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikenünk vajjal, majd a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk az áfonya és az egres felét, majd ráöntjük a maradék tésztát. Rárétegezzük a maradék gyümölcsöket, a tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral.

180°C-os felmelegedett sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.