Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Adventi kocka recept

Adventi kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók (30 db nagy kockához):
    A sütéshez:

    • 1 db 25×39 cm-es tepsi
    • sütőpapír

    A tésztához:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 tk instant kávépor(3 in1)
    • 50 dkg puha vaj
    • csipetnyi só
    • 45 dkg cukor
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 ek kakaópor

    A tészta lekenéséhez:

    • 2-3 ek vegyes ízű lekvár
    • 2 cs tejszínes pudingpor
    • 8 dl tej
    • 15 dkg darált mogyoró
    • ízlés szerint cukor
    • 2,5 evőkanál zselatin

    Elkészítése:
    A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 ek forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport,a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük,belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát,elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
    Rácsra téve hagyjuk hűlni,de még melegen lekenjük 2-3 ek lekvárral. A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük,ekkor veszünk ki a krémből kb 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni,akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
    (kb 2 óra múlva kockákra vágjuk,tetszés szerint díszítjük).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá