Hozzávalók (30 db nagy kockához):
A sütéshez:
A tésztához:
A tészta lekenéséhez:
Elkészítése:
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 ek forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport,a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük,belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát,elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk hűlni,de még melegen lekenjük 2-3 ek lekvárral. A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük,ekkor veszünk ki a krémből kb 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni,akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
(kb 2 óra múlva kockákra vágjuk,tetszés szerint díszítjük).