Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Variációk zserbóra: 7 szuper recepttel

Dátum: 2015-12-19 / Írta: Budai István / Látták: 37503 /

Nincs karácsony Reszkessetek betörők és zserbó nélkül! :) Mi most az utóbbiból gyűjtöttünk össze 7 szuper receptet!




  • 1. Békebeli zserbó

    bekebeli

    Hozzávalók:
    Tészta:

    1. 45 dkg liszt
    2. 20 dkg zsír
    3. 1 ek porcukor
    4. 1/2 cs sütőpor
    5. 1/2 cs élesztő
    6. 1 cs vaníliás cukor
    7. 1 egész tojás
    8. 2 tojás sárgája
    9. 2-3 ek tejföl

    Töltelék:

    1. 40 dkg darált dió
    2. ízlés szerint cukor
    3. 1 cs vaníliás cukor
    4. citromhéj
    5. rum a sorok locsolásához
    6. 1 üveg baracklekvár

    Tetejére:

    1. csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Mákos zserbó

    makoszserbo

    Hozzávalók:
    Tészta:

    1. 30 dkg finomliszt
    2. 12 dkg margarin
    3. 1 tojás sárgája
    4. 2 ek porcukor
    5. csipet só
    6. 5 g élesztő
    7. 0,5 dl tej
    8. 1 ek tejföl
    9. 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna

    Töltelék:

    1. Szilvalekvár
    2. 15 dkg darált mák
    3. 10-12 dkg porcukor (lekvár ha édesebb lehet kevesebb a cukor)
    4. reszelt citromhéj
    5. ízlés szerint fahéj

    Tetejére:

    1. 150 g jó minőségű étcsokoládé és mandula szeletek

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Fehércsokis zserbó

    fehercsokis

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg margarin
    2. 60 dkg liszt
    3. 10 dkg cukor
    4. 2 tojás sárgája
    5. 3 kanál tejföl
    6. 2 dkg élesztő

    A töltelékhez

    1. 25 dkg baracklevkár
    2. 35 dkg darált dió
    3. 20 dkg porcukor
    4. citrom héja

    A tetejére:

    1. 1 tábla fehér tortabevonó
    2. 5 dkg margarin
    3. 2 kanál olaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Túrós zserbó

    turoszserbo

    Hozzávalók:

    A kakaós laphoz:

    1. 25 dkg liszt
    2. 10 dkg kristálycukor
    3. 6 dkg margarin
    4. 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    5. 1 kiskanál szódabikarbóna
    6. 2 kiskanál sütőpor
    7. 3 evőkanál tejföl

    A sárga laphoz:

    1. 15 dkg liszt
    2. 5 dkg kristálycukor
    3. 3 dkg margarin
    4. 1/2 kiskanál szódabikarbóna
    5. 1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl

    A túrótöltelékhez:

    1. 50 dkg túró
    2. 20 dkg kristálycukor
    3. 2 evőkanál búzadara
    4. 3 db tojás
    5. 1 db citrom reszelt héja
    6. 2 evőkanál tejföl
    7. 1 csomag vaníliás cukor

    A lapok megszórásához:

    1. 20 dkg baracklekvár
    2. 15 dkg darált dió(dejó is használható)

    A tetejére:

    1. 3 evőkanál étolaj
    2. 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Mézes zserbó

    mezeszserbo

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    1. 45 dkg liszt
    2. 10 dkg porcukor
    3. 1 csomag vaníliás cukor
    4. 4-5 ek tej
    5. 1 db felvert tojás
    6. 4 ek méz
    7. 3 ek olvasztott zsír
    8. 1 tk szódabikarbóna

    Töltelékhez:

    1. 0,5 l tej
    2. 25 dkg vaj
    3. 2 csomag vaníliás cukor
    4. 15 dkg porcukor
    5. 1 db tojássárgája
    6. 10 dkg búzadara
    7. baracklekvár
    8. tortabevonó

    A recept ide kattintva folytatódik!

    6. Almás zserbó

    almaszserbo

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    1. 1 teáskanál porcukor
    2. 1,5 langyos tej
    3. 2 dkg élesztő
    4. 8 dkg porcukor
    5. 15 dkg margarin
    6. 3 tojás
    7. 50 dkg liszt

    Töltelék:

    1. 1 kg alma
    2. 30 dkg darált dió
    3. 15 dkg porcukor
    4. 35 dkg almalekvár
    5. őrölt fahéj

    Tetejére:

    1. 10 dkg étcsokoládé
    2. 3 evőkanál olaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    7. Grízes zserbó

    zserbo

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    1. 60 dkg liszt
    2. 1 csomag sütőpor
    3. 1 csomag szárított élesztő
    4. 25 dkg margarin
    5. 2 tojássárgája
    6. 6 dkg cukor
    7. 1 dl tej
    8. csipet só

    Krém:

    1. 5 dl tej
    2. 15 dkg porcukor
    3. 6 evőkanál búzadara
    4. 10 dkg vaj

    Töltelék:

    1. darált dió
    2. cukor
    3. lekvár

    A recept ide kattintva folytatódik!

    Szólj hozzá