Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes zserbó recept

Grízes zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 6 evőkanál búzadara
    • 10 dkg vaj

    Töltelék:

    • darált dió
    • cukor
    • lekvár

    Elkészítése:

    A hozzávalókból tésztát készítünk, 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.

    A krémhez a tejből, és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat.
    Az egyik diós lapra rákenjük a grízes krémet, és rátesszük a másik diós lapot. Tetejét csokimázzal bevonjuk,

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá