Ezek a torták nemcsak látványosak, hanem ízvilágukban is izgalmasak, így garantáltan feldobják a hétköznapokat vagy egy különleges alkalmat.
A málna ombre tortától kezdve az almás tiramisu tortán át a gesztenyés-kakaós különlegességig minden recept tartogat valami újat és meglepőt. Ha valami igazán egyedit szeretnénk az asztalra varázsolni, ezek a torták biztosan inspirációt adnak.
1. Málnás ombre torta recept
Hozzávalók:
Alap:
- 100 g zabkeksz
- 50 g vaj
Krém:
- 200 g fagyasztott málna
- 8 lap zselatin
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín (min. 30%-os, állati eredetű)
- 100 g görög joghurt
Díszítés:
- friss málna
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Hamis francia krémes torta recept
Hozzávalók:
- 275 g leveles tészta (előre nyújtva)
Krém:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 0,5 liter tej
- 75 g kukoricakeményítő
- 250 g mascarpone
Továbbá:
- vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Citromos sajttorta recept
Hozzávalók:
Lemon curd:
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dkg vaj
Kekszalap:
- 20 dkg darált keksz (pl. Győri Édes)
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Krém:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Áfonyás sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Alap:
- 100 g zabkeksz
- 50 g vaj
Krém:
- 200 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 200 ml habtejszín
- 7 lap zselatin
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 100 g görög joghurt
Díszítés:
- friss áfonyaszemek
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Nagyon kakaós gesztenyetorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 140 g olaj
- 80 g holland kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g cukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 160 g tej
- 250 g extra finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 160 g forró víz
- 1 evőkanál instant kávé (elhagyható)
Krém:
- 2 gesztenyepüré (kb. 500 g)
- Porcukor (ízlés szerint)
- Rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
- 3 dl habtejszín (+ extra a díszítéshez)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Joghurtos epres torta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
Díszítés:
- Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
- Eperszemek vagy málna
- Citromfűlevél (opcionális)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Almás-tiramisu torta recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- csipet só
- 100 g finomliszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 ml eszpresszó (hideg)
Almás töltelék:
- 50 dkg alma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- fahéj
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- kevés fahéj
Díszítés:
- alma szeletek
- liofilizált málna
- darált spekulatius keksz
- spekulatius keksz darabok
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Parfé torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál cukor
Parfé alap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
Ízesítéshez:
- 5 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál kakaópor
- 5 dkg mascarpone + 1 teáskanál vanília aroma
- 10 dkg meggybefőtt
- 2,5 dkg darált mák + reszelt citromhéj
- 4 dl habtejszín
Díszítés:
- 2,5-3 dl habtejszín
- csokoládéforgács
- mogyoró- vagy mandulakrokant
- meggyszemek