Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A régi kisvendéglők hangulata: 5 tökéletes bableves recept

Dátum: 2016-02-12 / Írta: Budai István / Látták: 8351 /

Laktató finomság, ami után nem kell második!




  • 1. Jókai bableves

    jokai

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg szárazbab (tarka)
    2. 30 dkg füstölt hús (tarja, csülök, oldalas)
    3. 1 szál füstölt kolbász
    4. 2 ek zsír (sertés, kacsa, liba)
    5. 1 ek finomliszt
    6. 3 gerezd fokhagyma
    7. 1 kk pirospaprika
    8. 1 ek ételízesítő
    9. 1 fej vöröshagyma
    10. 5 babérlevél
    11. 1 zellergumó
    12. 2 szál sárgarépa
    13. 2 szál fehérrépa
    14. 6-8 ek rétesliszt
    15. 2 tojás
    16. 1 poharas tejföl
    17. ízlés szerint csípős paprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Fejtett bableves

    bableves

    Hozzávalók:

    1. 1 kg fejtett bab
    2. 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    3. 2 ek finomliszt
    4. 4 gerezd fokhagyma
    5. 1 kk pirospaprika
    6. 1 paradicsom
    7. 1 paprika
    8. 1 csípős paprika (ízlés szerint)
    9. 1 zellergumó
    10. 1 szál zellerzöld
    11. 2 szál sárgarépa
    12. 2 szál fehérrépa
    13. 6 ek rétesliszt
    14. 2 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Babgulyás oldalassal

    oldalassal

    Hozzávalók:

    1. 1 kg oldalas
    2. 50 dkg gyenge bab
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. őrölt bors ízlés szerint
    6. 2 babérlevél
    7. 1 ek paprikakrém
    8. köménymag ízlés szerint
    9. 2 szál sárgarépa
    10. 1 szál petrezselyem
    11. 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
    12. 4 szál fokhagymaszár
    13. 1 szép zellerlevél
    14. 1 paprika
    15. 1 paradicsom
    16. 1 tk pirospaprika
    17. 1 ek zsír vagy étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Tavaszi bableves

    tavaszi

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg fejtett bab
    2. 2 közepes sárgarépa
    3. 2 közepes fehérrépa
    4. 1 közepes zeller
    5. 1 közepes vöröshagyma
    6. 2 db babérlevél
    7. 30 dkg burgonya
    8. só ízlés szerint
    9. 2 l víz
    10. 2 dl tejföl
    11. 2 csapott ek liszt
    12. 30 dkg (füstölt) virsli
    13. 4 ek napraforgó olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Babos lencsegulyás csipetkével

    baboslencse

    Hozzávalók:

    1. 1 kg marhahús (lábszár, nyak…)
    2. 30 dkg vörös bab
    3. 30 dkg lencse
    4. 5 dkg füstölt szalonna
    5. 2 fej vöröshagyma
    6. 4 gerezd fokhagyma
    7. 1 ek ételízesítő
    8. 4 babérlevél
    9. 2 ek pirospaprika
    10. 2 dl vörösbor
    11. 2 szál sárgarépa
    12. 2 szál fehérrépa
    13. ízlés szerint mustár
    14. ízlés szerint cukor
    15. ízlés szerint ecet
    16. ízlés szerint őrölt bors
    17. ízlés szerint só
    18. 2 tojás
    19. 6-7 ek rétesliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá