1. Jókai bableves
Hozzávalók:
- 50 dkg szárazbab (tarka)
- 30 dkg füstölt hús (tarja, csülök, oldalas)
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 ek zsír (sertés, kacsa, liba)
- 1 ek finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 5 babérlevél
- 1 zellergumó
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6-8 ek rétesliszt
- 2 tojás
- 1 poharas tejföl
- ízlés szerint csípős paprika
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Fejtett bableves
Hozzávalók:
- 1 kg fejtett bab
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 2 ek finomliszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2 tojás
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Babgulyás oldalassal
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 50 dkg gyenge bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 babérlevél
- 1 ek paprikakrém
- köménymag ízlés szerint
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
- 4 szál fokhagymaszár
- 1 szép zellerlevél
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek zsír vagy étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Tavaszi bableves
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 30 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- 30 dkg (füstölt) virsli
- 4 ek napraforgó olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Babos lencsegulyás csipetkével
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (lábszár, nyak…)
- 30 dkg vörös bab
- 30 dkg lencse
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek ételízesítő
- 4 babérlevél
- 2 ek pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint ecet
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 2 tojás
- 6-7 ek rétesliszt