1. Húsvéti sós kalács
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 natúr joghurt (125 g)
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 tk cukor
- 2 tk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Húsvéti töltött koszorú
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 tk só
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Sonkás-sajtos (húsvéti) kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 20 dkg sajt
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál aprított snidling
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Húsvéti kígyórétes
Hozzávalók:
- 60 dkg búza finomliszt
- 2 tk só
- 1 ek cukor
- 1 tojás
- kb 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- asztali reszelt torma (lehet csak sima ecetes, nálunk most tejszínes)
- megfőzött, kihűtött és felszeletelt sonka
- a sonka vizében megfőzött, felszeletelt tojás
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Húsvéti kalács Emőke módra
Hozzávalók:
- 20 dkg kalács vagy kelttészta liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 3,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 dl víz
- 1-1,5 dl száraz rozébor
- 3 tojássárgája
- só, bors, őrölt csemege paprika
- 5-7 dkg pármai sonka
- 5 dkg bazsalikommal ízesített sajt
- 1 keményre főzött tojás
- 3-4 ek frissen reszelt torma