1. Kefires palacsinta
“kipróbálva….nagyon jó… Köszönöm szépen a receptet!”
Hozzávalók:
- 2 pohár kefir
- 2 pohár liszt
- 0,5 cs sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 1 ek olvasztott vaj
- 1-1,5 pohár hideg víz
- sütéshez kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Gyömbéres-tejfölös hús oregánós tepsis krumplival
“Nagyon Finom Ki Kell Próbálni Biztos a Siker !!!”
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés vagy csirkehús
- kb 500 g tejföl
- 1-2 dl olívaolaj
- 2 gerezd frissen préselt fokhagyma
- 1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
- fél tk kurkuma
- fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
- fél tk cukor
- só és bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Hagymás-gombás csirkemáj
“Most készült el! Nagyon finom! :)”
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoranna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Tejbegríz gombóc
“Megcsináltam és tényleg nagyon finom. Én kockáztam bele egy kis mandarint is és vanília aromát is. Nagyon finom. Eztán a tejbegrízből gombócot csinálok. Köszönöm a receptet. Kinga.”
Hozzávalók:
- 3 dl tej0
- csipet só
- 60 gramm búzadara
- 4-5 ek cukor
- 2 ek olaj
- 4-5 ek zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
“Én már megcsináltam,és nagyon finom lett!ajánlom mindenkinek! :)”
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl tejszín
- 1 ek krémsajt