Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek vasárnapra? – 7 recept, amitől mindenki jóllakik

Dátum: 2024-10-26 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha egy klasszikus, mégis különleges vasárnapi menüre vágysz, ez a válogatás tökéletes választás lesz. Az aranysárga csirke húsleves vagy a tárkonyos-tejszínes burgonyaleves ideális kezdés, amelyek igazán jól esnek a hűvösebb napokon. A főételhez olyan kiadós fogások közül választhatsz, mint a zöldséges tepsis csirkecomb vagy a sajtos bundában sült csirkemell, amelyek egyszerre laktatóak és ízletesek. Ha inkább valami szaftosabbra vágysz, a sült oldalas vele sült krumplival garantáltan nem hagy cserben!
Desszertként pedig egy dió-vaníliás szelet vagy egy egyszerű, mégis mennyei sajttorta tökéletesen megkoronázhatja a vasárnapi ebédet. Ezek az ételek egyszerűen elkészíthetők, mégis mindenkit levesznek a lábukról – biztos, hogy senki nem marad éhes!




  • 1. Aranysárga csirke húsleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkehús
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • egész bors, egész kömény, sáfrányos szeklice
    • 1,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tárkonyos tejszínes burgonya leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 burgonya
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek piros paprika
    • 1/2 kk őrölt kömény
    • őrölt bors, só
    • 3 ek étolaj
    • 100 ml tejszín
    • 600 ml víz
    • petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Zöldséges-tepsis csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 csirke alsócomb
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4 szilvaparadicsom
    • 1 szál zellerszár
    • 1 TV paprika
    • 1 ág rozmaring
    • bors
    • 4 ek olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
    • 1 csapott kk só
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • 7-8 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 2 csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
    • 3 jó púpos ek liszt
    • 1 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Sült oldalas vele sült krumplival recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1,8 kg oldalas
    • 70 dkg sertészsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 1 dl olaj
    • só, bors, majoránna
    • 1 pohár víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Diós-vaníliás szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 15 evőkanál víz
    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 1/2 csomag sütőpor
    • diónyi vaj
    • 3 dl cukrászhab a tetejére

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. A világ legegyszerűbb sajttortája recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg krémsajt (nálam házi)
    • 1-1,5 dl habtejszín
    • vanília aroma
    • pici reszelt citromhéj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • cukor ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá