Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? szeptember 5. péntek

Dátum: 2025-09-05 / Írta: Budai István / Látták: /

Lassan beköszönt az ősz, ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés az asztalon. Ma egy finom, sajtos-póréhagymás burgonyakrémlevessel indítunk, aztán ki-ki megtalálja a maga kedvencét: klasszikus csirkepaprikás, vagy borzongatóan finom extra sajtos sült penne. Desszertnek pedig két nyári kedvenc: bounty szelet vagy raffaello tiramisu.

  • Leves

    Leves A: Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 csomag Low Ca burgonyakrémleves por
    • 100 g ömlesztett sajt
    • 400 g póréhagyma
    • 200 g szalonna (vagy csirkemell sonka)
    • petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel

    Főétel A: Csirkepaprikás

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
    • 1 sárga vagy zöld paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk paprikakrém
    • őrölt bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 tyúkhúsleves kocka
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl tejszín
    • 2 ek finomliszt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel B: Extra sajtos sült penne

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 40 dkg penne
    • 3 evőkanál vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál liszt
    • 6 dl tej
    • 2 evőkanál sűrített paradicsom
    • 15 dkg reszelt trappista sajt
    • 15 dkg reszelt gouda
    • 15 dkg reszelt cheddar (vagy más karakteresebb sajt)
    • 20 dkg mozzarella
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • csipet szerecsendió (opcionális)
    • vaj a tepsi kikenéséhez

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert

    Desszert A: Bounty szelet

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 150 g vaj
    • 100 g étcsokoládé
    • 300 g darált keksz
    • 100 g porcukor
    • 20 g cukrozatlan kakaópor
    • 80 ml tej

    A kókuszos krémhez

    • 600 ml tej
    • 80 g cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 100 g búzadara
    • 80 g vaj
    • 150 g kókuszreszelék

    A tetejére:

    • 150 ml tejszín
    • 100 g étcsokoládé
    • 50 g tejcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert B: Raffaello tiramisu

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 63 db babapiskóta
    • kb 2-3 dl tej

    Krém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 40 dkg tejszín
    • 6 dkg porcukor
    • 4 tk kókuszaroma
    • 2 ek kókuszreszelék

    Díszítéshez:

    • raffaello golyók
    • kókuszchips
    • tejszínhab

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá