Leves
Leves A: Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csomag Low Ca burgonyakrémleves por
- 100 g ömlesztett sajt
- 400 g póréhagyma
- 200 g szalonna (vagy csirkemell sonka)
- petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Csirkepaprikás
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk paprikakrém
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Extra sajtos sült penne
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg penne
- 3 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 15 dkg reszelt gouda
- 15 dkg reszelt cheddar (vagy más karakteresebb sajt)
- 20 dkg mozzarella
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- csipet szerecsendió (opcionális)
- vaj a tepsi kikenéséhez
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Bounty szelet
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 150 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 300 g darált keksz
- 100 g porcukor
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 80 ml tej
A kókuszos krémhez
- 600 ml tej
- 80 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 g búzadara
- 80 g vaj
- 150 g kókuszreszelék
A tetejére:
- 150 ml tejszín
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert B: Raffaello tiramisu
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 63 db babapiskóta
- kb 2-3 dl tej
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg tejszín
- 6 dkg porcukor
- 4 tk kókuszaroma
- 2 ek kókuszreszelék
Díszítéshez:
- raffaello golyók
- kókuszchips
- tejszínhab