Leves
Leves A: Sajtkrémleves tésztapuffanccsal
Hozzávalók:
Leveshez:
- 15 dkg sajt (trappista, cheddar vagy gouda, reszelve)
- 4 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 l húsleves (forró)
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 1,25 dl tejszín (állati, legalább 30%-os)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- snidling (tálaláshoz)
Tészta puffancshoz:
- 1 csomag leveles tészta (2 mm vékonyra nyújtva)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
- reszelt sajt
- lenmag (szóráshoz)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Tejszínes mustáros csirkemell
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 póré, vagy újhagyma
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanálnyi curry
- só, bors
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Baconos-brokkolis tészta
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 20 dkg bacon
- 30 dkg csirkemell
- 0,5 fej brokkoli (lehet fagyasztott is)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál mascarpone vagy másmilyen krémsajt
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 25 dkg kifőtt linguine vagy spagetti tészta
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel C: Szezámos, zöldséges pirított tészta
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- só, cayenne bors ízlés szerint
- olaj
- 30 dkg spagetti tészta
- 3 ek szezámmag
- 1 fej vöröshagyma
- kínai wok zöldségkeverék kb 20-25 dkg
- szójaszósz ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel D: Gombafasírt
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 6 közepes csiperke gomba
- 1 szál újhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg)
- só, bors
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 2 dl olaj
- tojás
- 1 evőkanál reszelt sajt (nálam füstölt)
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Erdei gyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 15 dkg darált keksz (én most almás zabfalatokat használtam)
- fél tk fahéj
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2-3 ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 tk vanília kivonat
Öntet:
- 25 dkg erdei gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor cukor