Erdei gyümölcsös pohárkrém recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Alap:
- 15 dkg darált keksz (én most almás zabfalatokat használtam)
- fél tk fahéj
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2-3 ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 tk vanília kivonat
Öntet:
- 25 dkg erdei gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor cukor
Elkészítése:
A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vanília kivonattal, és ízlés szerint csorgatunk bele citromlevet is. Hűtőbe tesszük.
Amíg az ízek összeérnek, elkészítjük a gyümölcsöntetet. A kiválasztott gyümölcsöt egy edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg sűrű lesz. Amikor kihűlt, tetszés szerint rétegezzük a poharakba. Azonnal fogyasztható, de 2 napig eláll a hűtőben.
Az erdei gyümölcsös pohárkrém kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 304 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 21 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 21 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.