Leves
Leves A: Görög citromos leves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 750 g szárnyas levesmix
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi zeller
- tojássárgája
- 8 dkg rizs
- só
- kevés kapor
- citromlé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Leves B: Sárgadinnye krémleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 500 g sárgadinnye (tisztán mért súly)
- 1 evőkanál citromlé
- 250 g joghurt
- 200 ml habtejszín
- 250 ml tej
- cukor ízlés szerint
- gyümölcs a tálaláshoz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Fűszeres, paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
A gombócokhoz
- 1 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
A szószhoz
- 40 dkg sűrített paradicsom
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál finomliszt
- petrezselyemzöld
- friss bazsalikom
- só
- bors
- cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Lencsecurry cukkínivel
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg cukkíni
- 1 konzerv lencse
- 2,5 dl kókusztej
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 20 dkg paradicsom (nálam most sárga koktél)
- kevés olaj vagy másmilyen zsiradék
- 1 ek garam masala
- kurkuma ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
- chilikrém ízlés szerint
- citrom vagy lime
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel C: Nyári zöldségfasírozott
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 300 g gomba
- 1 közepes cukkíni
- 3 szál újhagyma
- 100 g zabpehely
- tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 ek zsemlemorzsa
- 800 g újkrumpli
- 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kenéséhez)
Öntet:
- 150 ml tejszín
- 1 ek ketchup
- 2 ek majonéz
- 200 ml tejföl
- 150 g sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Fehércsokis csónak
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg fehércsoki
- 3 dl habtejszín
- 3 ek mascarpone
Összeállításhoz:
- 40 dkg babapiskóta
- 1 adag lefőzött espresso
- tej
- kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert B: Gesztenyés-babapiskótás desszert
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es formához vagy tepsihez:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1,5 üvegcse rumaroma
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
Közé:
- 1 csomag babapiskóta
- kb 1,5 dl tej
- 0,5 üvegcse rumaroma
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- tortadara