Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd

Dátum: 2025-07-29 / Írta: Budai István / Látták: /

Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkészíthető egytálételek, és két olyan hűsítő desszert, amit még csak sütni sem kell. Ha valami egyszerűt, de mégis izgalmasat keresel a mai menühöz, innen biztosan találsz kedvedre valót.

  • Leves

    Leves A: Görög citromos leves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 750 g szárnyas levesmix
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 kicsi zeller
    • tojássárgája
    • 8 dkg rizs
    • kevés kapor
    • citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Leves B: Sárgadinnye krémleves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 500 g sárgadinnye (tisztán mért súly)
    • 1 evőkanál citromlé
    • 250 g joghurt
    • 200 ml habtejszín
    • 250 ml tej
    • cukor ízlés szerint
    • gyümölcs a tálaláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel

    Főétel A: Fűszeres, paradicsomos húsgombóc

    Hozzávalók:

    A gombócokhoz

    • 1 kg darált hús
    • 1 fej hagyma
    • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • bors
    • olaj

    A szószhoz

    • 40 dkg sűrített paradicsom
    • 5 dkg parmezán
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 evőkanál finomliszt
    • petrezselyemzöld
    • friss bazsalikom
    • bors
    • cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel B: Lencsecurry cukkínivel

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg cukkíni
    • 1 konzerv lencse
    • 2,5 dl kókusztej
    • 1 ek mogyoróvaj
    • 1 ek frissen reszelt gyömbér
    • 20 dkg paradicsom (nálam most sárga koktél)
    • kevés olaj vagy másmilyen zsiradék
    • 1 ek garam masala
    • kurkuma ízlés szerint
    • só, bors ízlés szerint
    • chilikrém ízlés szerint
    • citrom vagy lime

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel C: Nyári zöldségfasírozott

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 300 g gomba
    • 1 közepes cukkíni
    • 3 szál újhagyma
    • 100 g zabpehely
    • tojás
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 800 g újkrumpli
    • 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kenéséhez)

    Öntet:

    • 150 ml tejszín
    • 1 ek ketchup
    • 2 ek majonéz
    • 200 ml tejföl
    • 150 g sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert

    Desszert A: Fehércsokis csónak

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 25 dkg fehércsoki
    • 3 dl habtejszín
    • 3 ek mascarpone

    Összeállításhoz:

    • 40 dkg babapiskóta
    • 1 adag lefőzött espresso
    • tej
    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert B: Gesztenyés-babapiskótás desszert

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es formához vagy tepsihez:
    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1,5 üvegcse rumaroma

    Krém:

    • 3 csomag vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Közé:

    • 1 csomag babapiskóta
    • kb 1,5 dl tej
    • 0,5 üvegcse rumaroma

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • tortadara

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá