Leves
Leves A: Tejszínes karalábéleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karalábé
- 5 dkg vaj
- kevés olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés kakukkfű
- csipetnyi lestyán
- kevés petrezselyemzöld
- 200 g főzőtejszín
- csipetnyi só
- 1 kk cukor, vagy cukorpótló
- fél liter leves alaplé
- 2 marék levestészta
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Szaftos csirkemell sült burgonyával
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Hús:
- 4 szelet csirkemellfilé
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- fűszerpaprika
- kevés olaj
Szaft:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 darab aszalt paradicsom (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- 1 evőkanál paradicsom paszta
- 1 dl tejszín
- 1 marék sajt
- só
- bors
- kevés olaj
Tálaláshoz:
- tepsis sült burgonya
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Fokhagymás tésztába mártogatott cukkíni karikák
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Cukkinihez:
- 1 közepes cukkiíni
- tojás
- 3 csapott ek finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 3 dl napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 1 csokor kapor
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Túrós muffin
Hozzávalók:
Hozzávalók: (1 bögre = 2,5 dl)
Tésztához:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0,5 bögre olaj
- tojás
- 1 cs sütőpor
- kevés kakaópor
Töltelékhez:
- 250 gramm túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS