Leves
Leves A: Tárkonyos tejszínes burgonya leves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek piros paprika
- 1/2 kk őrölt kömény
- őrölt bors, só
- 3 ek étolaj
- 100 ml tejszín
- 600 ml víz
- petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Csirkés, brokkolis tészta
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 45 dkg csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg száraztészta (nálunk masni)
- 750 ml csirkehúsleves alaplé
- 250 ml tej
- 30 dkg brokkoli
- 30 g paremzán
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Mustáros-fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál dijoni mustár
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj vagy libazsír
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Kókuszos-fehércsokoládés desszert
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 240 g darált keksz
- 150 ml tej (kb)
- 35 g kókuszreszelék
- 75 g mandula (vagy más olajos mag)
Fehér csokoládés ganache:
- 50 ml tejszín
- 150 g fehér csokoládé
Krém:
- 250 ml habtejszín
- kevés kókuszaroma