Leves
Leves A: Zöldséges-fűszeres karfiolleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 db leveskocka
- 2 l víz
- 1 ek kapor
- 1 kk tárkony
- 2 csapott ek zabpehelyliszt
- 2 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Leves B: Kókuszos málnakrémleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 3 dl kókusz tej
- 1 db vanília rúd
- 2 db vaníliás cukor
- 3 csepp rum aroma
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Sajtos-tejfölös rakott csirkemell
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 1 paradicsom
- 3 közepes, nyers krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 150–200 g reszelt sajt
- 6 evőkanál tejföl (kb. 1 kisebb doboz)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Pásztortarhonya gazdagon
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1/2 kg seretéscomb vagy lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt szárazkolbász
- 25 dkg tarhonya
- 4 közepes méretű burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
- 1 kisebb csokor petrezselyem levél
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Erdei gyümölcsös-babapiskótás szelet
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 200 g háztartási keksz
- tej az áztatáshoz
Erdei gyümölcsös krém:
- 450 g erdei gyümölcs
- 100 g cukor
- 2 cs epres pudingpor
- 400 ml víz
Rétegzéshez:
- babapiskóta
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 350 ml tej
- 80 g cukor
- 200 g mascarpone vagy másmilyen natúr krémsajt
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 250-300 ml tejszínhab
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert B: Tiramisu tojás nélkül
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 500 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 cs vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 2 dl tej
- 3 csésze főtt presszó kávé
- 3-4 ek rumaroma
- aakaópor a tetejére