Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.11.06 szerda

Dátum: 2024-11-06 / Írta: Budai István / Látták: /

A szerdai menü igazán gazdag és ízletes fogásokkal vár, amelyek egyszerre kínálnak hagyományos és modern ízeket, így mindenki talál kedvére valót. Az étkezést egy tartalmas kolbászos tarhonyalevessel kezdjük, ami egyszerre laktató és melengető. A kolbász és a tarhonya együttesen gazdag ízvilágot nyújt, amit a fűszerek tökéletesen kiegészítenek. Ez a leves kiváló választás a hűvösebb napokra, hiszen melegen tartja a testet és kellemesen indul vele az étkezés.




  • A főételek közül két különleges csirkés fogás közül választhatunk. Az egyik a pestós-gombás csirke tagliatelle márványsajttal, ami egy igazi olasz hangulatú fogás. A krémes márványsajt, a friss pesto és a gomba íze együtt egy gazdag, selymes szószt alkot, amely tökéletesen bevonja a tagliatelle tésztát. Ha valami különlegesre vágysz, ez a fogás tökéletes választás lesz. A másik lehetőség a gremolatás rántott csirkemell, ami a hagyományos rántott hús modern, friss változata. A gremolata, a friss fűszerek és citromhéj keveréke, egy üde ízvilágot ad a ropogósra sült csirkemellhez, így ez a fogás egyszerre hagyományos és különleges.

    Az étkezés lezárásaként egy retro kedvenc, a Borzas Kata kerül az asztalra. Ez a csokis-túrós sütemény puha tésztájával és a krémes túró töltelékkel igazi nosztalgikus élményt nyújt. A Borzas Kata nemcsak látványra mutatós, de ízében is magával ragadó, így a nap tökéletes édes lezárása lesz.

    1. Kolbászos tarhonyaleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj vagy zsír
    • 1 csésze tarhonya
    • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    • 2 szem burgonya
    • 1 szál kolbász
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 200 ml tejföl
    • ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Pestós-gombás csirke tagliatelle márványsajttal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csirkemell (filézett)
    • 6-8 db barna csiperke
    • ízlés szerint póréhagyma
    • 1-2 ek vaj
    • 2 ek pesto
    • 250 g tagliatelle tészta
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gremolátás rántott csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 vastagabb szelet csirkemell
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 1/2 teáskanál fokhagymapor
    • 1 citrom reszelt héja
    • só, bors
    • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
    • olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1cs vaníliás cukor
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kk rum vagy rumaroma
    • 25 dkg margarin

    Töltelék:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1 ek finomliszt
    • 1 citrom héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá