Főételként két lehetőség közül választhatunk. Az egyik egy izgalmas mexikói sertéspörkölt tésztával, amely a fűszeres ízek kedvelőinek kedvence lesz. A pörkölt gazdag, szaftos, tele van karakteres mexikói fűszerekkel, amelyeket a tészta remekül felszív, így egy igazán tartalmas fogás kerekedik belőle. Ha valami krémesebbre vágysz, a gombás-sajtszószos makaróni lehet a nyerő választás. A gomba és a sajt tökéletes harmóniában van, a makaróni pedig remekül veszi fel a krémes szószt, így egy gyorsan elkészíthető, mégis ízletes ételt kapunk.
A desszertet pedig egy klasszikus magyar édességgel zárjuk: a tejpite nemcsak egyszerű, hanem nagyon finom is. Ez a sütemény ideális választás, ha valami gyors és nosztalgikus édességre vágysz, amit könnyedén el lehet készíteni. A tejpite puha, édes, és tökéletes lezárása ennek az ízletes menüsornak.
1. Húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 fej zeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mexikói sertéstokány tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
- 1 ek fűszerkeverék (mexikói, grill vagy szárnyas)
- só, bors, oregánó ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- egy evőkanál liszt
- 1 cs szarvacska tészta
- 1 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gombás, sajtszószos makaróni recept
Hozzávalók:
- 1 csomag makaróni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd aprított fokhagyma
- 3 ek zsiradék
- 1 csiperkegomba konzerv
- Pirospaprika
- só
- bors
- kakukkfű
- 20 dkg edami sajt
- 3 dl főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Pofonegyszerű tejpite recept
Hozzávalók:
- 10 dkg kristálycukor
- 17 dkg liszt
- 1/2 liter tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 gramm vaníliás cukor