Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2024.10.17. csütörtök

Dátum: 2024-10-17 / Írta: Budai István / Látták: /

Csütörtökre egy változatos, ízekben gazdag menüt hoztunk, amelyben az egészséges és tartalmas ételek mellett a szezon kedvelt alapanyagai is megjelennek. Kezdjük az étkezést egy tápláló vöröslencselevessel, amely nemcsak laktató, de tele van vitaminokkal és fehérjékkel. A vöröslencse gyorsan elkészül, és finoman sűrű, krémes textúrát ad a levesnek, ami a hidegebb napokon különösen jól esik. A fűszerezés pedig kellemesen pikáns, ami igazán különlegessé teszi ezt az egyszerű alapanyagokból készült fogást.




  • Főételnek két egészen eltérő, mégis izgalmas lehetőséget kínálunk. Az első a harcsaszelet őszi színekben, ami nemcsak látványos, hanem könnyed és egészséges választás is. A harcsa finom húsa és a friss, őszi zöldségek színes kavalkádja tökéletes harmóniában van, így egy elegáns, mégis könnyen elkészíthető fogást kapunk.

    Ha viszont valami tartalmasabbra vágysz, akkor a rakott sertéskaraj parasztosan tökéletes választás. A szaftos sertéshús, a zöldségek és a gazdag rakottas formában készült egytálétel olyan ízélményt nyújt, amely biztosan laktató lesz, és mindenkit jóllakat.

    A desszert sem marad el: a sütőtökös kekszszalámi nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem ízletes is. Ez a sütés nélküli édesség a keksz és a sütőtök harmonikus kombinációjára épít, amit egy csipetnyi fahéj és egyéb fűszerek tesznek igazán különlegessé. Könnyed, mégis kielégítő desszert, amely tökéletes befejezése ennek a változatos menüsornak

    1. Vöröslencse leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 dkg vöröslencse
    • 1 nagyobb méretű sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1/4 fej zeller
    • 2 szál zellerlevél
    • 2-3 szelet piros paprika (nálam kaliforniai)
    • 2 evőkanál feldarabolt póréhagyma
    • füstölt oldalas főzőlé (kb 4 dl) vagy leves alaplé
    • 2 ek olívaolaj
    • 2-2- csipetnyi szárított petrezselyemzöld, szárított lestyán
    • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
    • 1 púpozott teáskanál teljes kiőrlésű búzaliszt
    • ízlés szerint lehet tenni bele kis chili paprikát

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Harcsa szelet őszi színekben recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • egy nagy filézett harcsa szelet
    • egy púpozott ek zabpehely
    • egy ek tönkölybúza liszt
    • egy tk. fűszerpaprika
    • fél citrom
    • só, bors
    • zöld kapor
    • egy ek olívaolaj (+ a spricceléshez én a pumpás változatot használom)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Rakott sertéskaraj parasztosan recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 12 szelet sertéskaraj
    • 3 ek liszt
    • 12 db nagyobb burgonya
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 tv paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 szelet kolozsvári szalonna
    • 1 szelet csemegeszalonna
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 1 nagy (270 g-os) tejföl
    • 10 dkg trappista sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, ételízesítő
    • 5-6 ek zsiradék
       

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sütőtökös kekszszalámi recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg sütőtökpüré
    • kb 30 dkg háztartási keksz
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá