Főételnek két egészen eltérő, mégis izgalmas lehetőséget kínálunk. Az első a harcsaszelet őszi színekben, ami nemcsak látványos, hanem könnyed és egészséges választás is. A harcsa finom húsa és a friss, őszi zöldségek színes kavalkádja tökéletes harmóniában van, így egy elegáns, mégis könnyen elkészíthető fogást kapunk.
Ha viszont valami tartalmasabbra vágysz, akkor a rakott sertéskaraj parasztosan tökéletes választás. A szaftos sertéshús, a zöldségek és a gazdag rakottas formában készült egytálétel olyan ízélményt nyújt, amely biztosan laktató lesz, és mindenkit jóllakat.
A desszert sem marad el: a sütőtökös kekszszalámi nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem ízletes is. Ez a sütés nélküli édesség a keksz és a sütőtök harmonikus kombinációjára épít, amit egy csipetnyi fahéj és egyéb fűszerek tesznek igazán különlegessé. Könnyed, mégis kielégítő desszert, amely tökéletes befejezése ennek a változatos menüsornak
1. Vöröslencse leves recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vöröslencse
- 1 nagyobb méretű sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1/4 fej zeller
- 2 szál zellerlevél
- 2-3 szelet piros paprika (nálam kaliforniai)
- 2 evőkanál feldarabolt póréhagyma
- füstölt oldalas főzőlé (kb 4 dl) vagy leves alaplé
- 2 ek olívaolaj
- 2-2- csipetnyi szárított petrezselyemzöld, szárított lestyán
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 púpozott teáskanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- só
- ízlés szerint lehet tenni bele kis chili paprikát
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Harcsa szelet őszi színekben recept
Hozzávalók:
- egy nagy filézett harcsa szelet
- egy púpozott ek zabpehely
- egy ek tönkölybúza liszt
- egy tk. fűszerpaprika
- fél citrom
- só, bors
- zöld kapor
- egy ek olívaolaj (+ a spricceléshez én a pumpás változatot használom)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Rakott sertéskaraj parasztosan recept
Hozzávalók:
- 12 szelet sertéskaraj
- 3 ek liszt
- 12 db nagyobb burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 1 tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 szelet kolozsvári szalonna
- 1 szelet csemegeszalonna
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 nagy (270 g-os) tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítő
- 5-6 ek zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sütőtökös kekszszalámi recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtökpüré
- kb 30 dkg háztartási keksz
- 1 tasak vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg olvasztott vaj
- kókuszreszelék