Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.10.04. péntek

Dátum: 2024-10-14 / Írta: Budai István / Látták: /

Péntekre egy igazán ínycsiklandó menüt hoztunk, amely egyszerre lesz krémes, laktató és édes. Kezdjük a napot egy finom gombakrémlevessel, amely a hűvösebb napok tökéletes melengetője lehet. Főételként választhatunk egy gyors baconos-brokkolis tésztát, ami percek alatt az asztalon van, vagy egy fűszeres mustáros sertéscombot, ami igazán kiadós fogás. A desszertet pedig egy mogyorókrémes kiflivel zárjuk, amely biztosan feldobja a napunkat.




  • 1. Gombakrém leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 0,5 dl olaj
    • 3 dkg vaj
    • 2 dl tejszín
    • só, bors

    A tálaláshoz:

    • 1 ek tejföl
    • pirítós

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Baconos-brokkolis tészta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg bacon
    • 30 dkg csirkemell
    • 0,5 fej brokkoli (lehet fagyasztott is)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál mascarpone vagy másmilyen krémsajt
    • 2 dl tejszín
    • bors
    • csipet szerecsendió
    • 25 dkg kifőtt linguine vagy spagetti tészta

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mustáros sertéscomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 ek mustár
    • 2-3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • őrölt bors
    • szerecsendió (el is hagyható)
    • majoránna
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 tk pirospaprika
    • 3-4 ek olaj (vagy zsír)
    • víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Mogyorókrémes kifli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • mogyorókrém kb 20 dkg
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá