A mai menü egy egyszerű, de annál ízletesebb zöldségkrémlevessel indul, amely könnyed és egészséges választás. A főétel pedig lehet egy klasszikus magyar fogás, a brassói aprópecsenye, ami a krumpli és a sertéshús tökéletes kombinációja. Ha valami krémesre és szaftosra vágysz, a tejszínes-sajtos csirkés tészta is kitűnő opció lehet. A desszert pedig nem más, mint az ikonikus amerikai almás pite, amely ropogós tésztájával és édes töltelékével mindenkit levesz a lábáról. Ne félj a péntek 13-tól, inkább készítsd el ezt a finomságokban gazdag menüt, és zárd jól a hetet!
Leves: Egyszerű zöldségkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szál petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 2 egész nagydarab krumpli
- 3-4 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi ételízesítő
- 1 dl sűrű tejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Brassói recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tk paprikakrém
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- só
- bors
- majoránna
- fűszerpaprika
- 1,5 kg burgonya
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Tejszínes-sajtos csirkés tészta recept
Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg csirkemellfilé
- 0,5 l alaplé
- 0,25 l (lm) tejszín
- 25 dkg (gm) tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes kápia paprika
- 20 dkg (lm) sajt
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Az igazi amerikai almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj kockázva
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1/2 tk só
- 1 evőkanál almaecet
- 8 evőkanál jeges víz
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- cukor ízlés szerint (kb 70 g)
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk vanília kivonat
- 1/4 tk só
- 2 ek vaj apróra vágva