Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.09.13 péntek

Dátum: 2024-09-13 / Írta: Budai István / Látták: /

Szeptember 13-a péntekre esik, ami sokak számára az év egyik legbabonásabb napja – a híres péntek 13. Bár sokan ilyenkor óvatosabbak, mi inkább arra bátorítunk, hogy élvezd a napot egy finom ebéddel, és ne hagyd, hogy a babonák elrontsák a hangulatodat!




  • A mai menü egy egyszerű, de annál ízletesebb zöldségkrémlevessel indul, amely könnyed és egészséges választás. A főétel pedig lehet egy klasszikus magyar fogás, a brassói aprópecsenye, ami a krumpli és a sertéshús tökéletes kombinációja. Ha valami krémesre és szaftosra vágysz, a tejszínes-sajtos csirkés tészta is kitűnő opció lehet. A desszert pedig nem más, mint az ikonikus amerikai almás pite, amely ropogós tésztájával és édes töltelékével mindenkit levesz a lábáról. Ne félj a péntek 13-tól, inkább készítsd el ezt a finomságokban gazdag menüt, és zárd jól a hetet!

    Leves: Egyszerű zöldségkrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 nagy szál sárgarépa
    • 2 nagy szál petrezselyem
    • 1 kisebb karalábé
    • 2 egész nagydarab krumpli
    • 3-4 ek olaj
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 kk házi ételízesítő
    • 1 dl sűrű tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A: Brassói recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 tk paprikakrém
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • bors
    • majoránna
    • fűszerpaprika
    • 1,5 kg burgonya

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B: Tejszínes-sajtos csirkés tészta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 0,5 l alaplé
    • 0,25 l (lm) tejszín
    • 25 dkg (gm) tészta
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes kápia paprika
    • 20 dkg (lm) sajt
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert:  Az igazi amerikai almás pite recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj kockázva
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1/2 tk só
    • 1 evőkanál almaecet
    • 8 evőkanál jeges víz

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint (kb 70 g)
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál friss citromlé
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1/2 tk vanília kivonat
    • 1/4 tk só
    • 2 ek vaj apróra vágva

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá