Leves: Palóc gulyás
Hozzávalók:
- 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1/2 kg zöldbab
- 4 szem burgonya
- 3-4 db babérlevél
- egy kisebb csokor kapor
- ételízesítő
- só, bors
- kb. fél doboz tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Serpenyős rakott krumpli
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg darált hús
- só, bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- kevés zsiradék
- 2 dl tejszín
- kb 20 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Sütőben sült sonkás tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (nagy kocka vagy penne,….stb)
- 2 tojás
- 30 dkg sonka
- 10 dkg párizsi (vagy helyette sonka)
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- 1 tömlős, sonkás ízű krémsajt
- só, bors
- reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Mogyorókrémes, kakaós kevert süti
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 26 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 20 g sütőpor
- 60 dkg finomliszt
- 5 dl tej
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 2 evőkanál kakaópor