Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd

Dátum: 2025-06-24 / Írta: Budai István / Látták: /

Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy milyen finomságok várnak ránk az asztalon. A sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves vagy a tejszínes málnakrémleves garantáltan megadja az alaphangulatot, akár sós, akár gyümölcsös ízvilágot keresünk. A szaftos csirkemell sült burgonyával a gyors és tartalmas főételek bajnoka, de a nap igazi fénypontja a legfinomabb túrós csusza, ami egyszerűen kihagyhatatlan. És ha ez még nem lenne elég, ma extra desszerttel is készülhetünk: a banános csoda, a mojito torta vagy a tejberizses-áfonyahabos sütemény mind egy-egy különleges élmény – nehéz lesz csak egyet választani!

  • Leves

    Leves A: Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 csomag Low Ca burgonyakrémleves por
    • 100 g ömlesztett sajt
    • 400 g póréhagyma
    • 200 g szalonna (vagy csirkemell sonka)
    • petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Leves B: Tejszínes málnakrémleves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 25 dkg málna
    • 2 dl habtejszín
    • porcukor ízlés szerint
    • tej (2-3 dl) attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel

    Főétel A: Szaftos csirkemell sült burgonyával

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Hús:

    • 4 szelet csirkemellfilé
    • bors
    • fokhagyma granulátum
    • fűszerpaprika
    • kevés olaj

    Szaft:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 darab aszalt paradicsom (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
    • 1 evőkanál paradicsom paszta
    • 1 dl tejszín
    • 1 marék sajt
    • bors
    • kevés olaj

    Tálaláshoz:

    • tepsis sült burgonya

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel B: A legfinomabb túrós csusza

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    • 150 g tészta
    • 150 g füstölt zsírszalonna
    • 175 g tejföl
    • 150 g túró

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert

    Desszert A: Banános csoda

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 db banán
    • Ízlés szerint fagylalt
    • Ízlés szerint tejszínhab
    • Ízlés szerint csokiszirup

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert B: Mojito torta

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Alap:

    • 250 g darált keksz
    • 100 g vaj
    • 1 evőkanál méz
    • kevés tej

    Szirup:

    • 2 lime leve
    • 2 lime héja
    • 50 ml víz
    • 100 g cukor
    • 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
    • 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
    • 15 g zselatin (por)
    • 4 evőkanál víz

    Mascarponés krém:

    • 500 g mascarpone
    • 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
    • 350 ml tejszín
    • fél lime reszelt héja
    • kevés zöld ételfesték (elhagyható)
    • friss menta (aprítva)

    Díszítés:

    • 150 ml tejszín
    • lime szeletek

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert C: Tejberizses áfonyahabos sütemény sütés nélkül

    Hozzávalók:

    Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez):

    Alap:

    • 25 dkg babapiskóta
    • 2 dl tej

    Tejberizs:

    • 16 dkg rizs
    • 6 dl tej
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • Reszelt citromhéj
    • 25 dkg mascarpone

    Áfonyahab:

    • 25 dkg mascarpone
    • 12,5 dkg áfonya
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 8 g zselatin
    • 3 evőkanál víz
    • 3 dl tejszínhab

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá