Leves
Leves A: Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csomag Low Ca burgonyakrémleves por
- 100 g ömlesztett sajt
- 400 g póréhagyma
- 200 g szalonna (vagy csirkemell sonka)
- petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Leves B: Tejszínes málnakrémleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- tej (2-3 dl) attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Szaftos csirkemell sült burgonyával
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Hús:
- 4 szelet csirkemellfilé
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- fűszerpaprika
- kevés olaj
Szaft:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 darab aszalt paradicsom (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- 1 evőkanál paradicsom paszta
- 1 dl tejszín
- 1 marék sajt
- só
- bors
- kevés olaj
Tálaláshoz:
- tepsis sült burgonya
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: A legfinomabb túrós csusza
Hozzávalók:
Hozzávalók
- 150 g tészta
- 150 g füstölt zsírszalonna
- 175 g tejföl
- 150 g túró
- só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Banános csoda
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 db banán
- Ízlés szerint fagylalt
- Ízlés szerint tejszínhab
- Ízlés szerint csokiszirup
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert B: Mojito torta
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 100 g vaj
- 1 evőkanál méz
- kevés tej
Szirup:
- 2 lime leve
- 2 lime héja
- 50 ml víz
- 100 g cukor
- 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
- 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
- 15 g zselatin (por)
- 4 evőkanál víz
Mascarponés krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
- 350 ml tejszín
- fél lime reszelt héja
- kevés zöld ételfesték (elhagyható)
- friss menta (aprítva)
Díszítés:
- 150 ml tejszín
- lime szeletek
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert C: Tejberizses áfonyahabos sütemény sütés nélkül
Hozzávalók:
Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez):
Alap:
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
Tejberizs:
- 16 dkg rizs
- 6 dl tej
- 1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
- 4 evőkanál kristálycukor
- Reszelt citromhéj
- 25 dkg mascarpone
Áfonyahab:
- 25 dkg mascarpone
- 12,5 dkg áfonya
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 8 g zselatin
- 3 evőkanál víz
- 3 dl tejszínhab