A mai nap:
Június 26. hétfő, János és Pál napja.
Leves: Palócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg báránycomb
- 2 ek póréhagyma
- 1 paprika
- 1-2 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg zöldbab
- 3 ek tejföl
- 1 ek búzaliszt
- 1 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 csipet őrölt köménymag
- 2 babérlevél
- 1 zöld fokhagymaszár
- só
- petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Zöldborsós aprópecsenye
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés lapocka
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- kevés majoránna, és petrezselyem zöld
- 2 dl leves alaplé
- 1 kanál olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Spenótos, sajtos töltött krumpli
Hozzávalók:
- 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként)
- só
- őrölt bors
- kb. 35-40 dkg spenót
- 1 zöld hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 4-5 koktél paradicsom
- 3-4 szárított paradicsom
- 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb)
- 1 tk kókuszzsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Citromos-tejfölös kekszsüti
Hozzávalók:
- 0,5 kg háztartási keksz
- 2 nagy poharas tejföl
- 3 ek kristálycukor
- 3 ek vaníliás cukor
- 1 citrom