Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.05.19.

Dátum: 2023-05-19 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld mit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • A mai nap:

    2023.05.19. péntek. Ivó, Iván és Milán névnapja.

    Leves: Minestrone leves

    Hozzávalók:

    1. 2 ek (olíva)olaj
    2. 50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve (nálam: sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős
    3. paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperke gomba)
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 3 gerezd fokhagyma
    6. 5 dkg szárított sonka vagy bacon
    7. 1 ek aprított bazsalikom (vagy szárított)
    8. 2 db paradicsom
    9. 2 ek paradicsompüré
    10. 3 babérlevél
    11. ízlés szerint só, frissen őrölt, fehér bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Kolozsvári rakott káposzta

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg savanyú káposzta
    2. 1 kk őrölt kömény
    3. 4 babérlevél
    4. 1,5 bögre rizs
    5. 1,5 kg darált hús (dagadó)
    6. 3 vöröshagyma
    7. 4 gerezd fokhagyma
    8. őrölt bors
    9. 1 ek pirospaprika
    10. 1 ek borsikafű (morzsolt, szárított)
    11. 1 ek kapor (morzsolt, szárított)
    12. 1 szál füstölt kolbász
    13. 10 dkg kolozsvári szalonna
    14. 3 ek zsír
    15. 5 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Resztelt sertésmáj

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertésmáj
    2. 5 fej vöröshagyma
    3. 1 ek sertészsír
    4. 1 tk zúzott fokhagyma
    5. 1 ek fűszerpaprika
    6. 1 tk só
    7. 1 kk őröltbors
    8. 2 db paradicsom
    9. 2 db paprika
    10. 40-50 dkg (jázmin)rizs

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Vargabéles

    Hozzávalók:

    1. 1 cs réteslap vagy leveles tészta (összesen 6 db)
    2. 15 dkg cérnametélt
    3. 5 dkg vaj
    4. 40 dkg túró
    5. 1 dl tejföl
    6. 2 tojás
    7. 3-4 ek kristálycukor
    8. 2 cs vaníliás cukor
    9. 5 dkg mazsola
    10. reszelt citromhéj
    11. olaj a lapok kenéséhez
    12. 1 kisebb tojás a lekenéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá