Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.05.17.

Dátum: 2023-05-17 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld mit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • A mai nap:

    2023.05.17. szerda. Paszkál, Ditmár és Rezeda névnapja. Valamint a dió és a cseresznyés cobbler világnapja.

    A dió gazdag növényi rostokban és ásványi anyagokban. Sok benne a magnézium és a kálium, megtalálható benne a csontképző fluor, valamint a mangán és a réz, amely a vérképzésben segít. A szelén a szívizomgyengeség ellen kiváló, nem beszélve immunerősítő szerepéről. Lábadozó betegeknek kiváló a dióval gazdagított étrend.

    Leves: Csontleves

    Hozzávalók:

    1. sertés/marha combcsont (más csontból is készíthető)
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 3 sárgarépa
    4. 2 petrezselyem gyökér
    5. 1/4 zellergumó
    6. 1/4 karalábé
    7. néhány szem egész bors
    8. 1 kis csokor petrezselyemzöld
    9. só ízlés szerint
    10. levestészta

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Savanyú káposztás rakott krumpli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg fehér édesburgonya
    2. 1 teáskanál szódabikarbóna
    3. 50 dkg savanyú káposzta
    4. 5-10 dkg (cheddar) sajt
    5. A töltelékhez:
    6. 50 dkg darált hús
    7. 1 fej vöröshagyma
    8. 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
    9. 2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
    10. 2 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Spárgás-tonhalas saláta

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag zöld spárga
    2. 8 újkrumpli (közepes)
    3. 1 tonhal konzerv (sós lében)
    4. 2-3 paradicsom
    5. 5-6 salátalevél
    6. 4 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Almás-diós kevert

    Hozzávalók:

    1. 2 alma
    2. 1 kk fahéj
    3. maréknyi mazsola
    4. 1 citrom reszelt héja
    5. fél citrom leve
    6. 10 dkg apróra vagdalt dió
    7. 1 dl olaj
    8. 1 dl tej
    9. 2 tojás
    10. 6 ek cukor
    11. 1 cs vaníliás cukor
    12. 1 cs sütőpor
    13. 10 ek finomliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá