Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csontleves recept

Csontleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • sertés/marha combcsont (más csontból is készíthető)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér
    • 1/4 zellergumó
    • 1/4 karalábé
    • néhány szem egész bors
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • levestészta

    Más ételek készítéséhez is kitűnő alaplé!

    Elkészítése:

    A csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla.

    Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél több finom anyag oldódik ki belőle. Hosszabb idő után hozzáadjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg azok megpuhulnak.

    Ha nagyobb darabokban tesszük hozzá, akkor ez az idő hosszabb, ha hasábra, vagy karikára vágjuk őket, akkor ez az idő rövidebb. A továbbiakban kétféle módon járhatunk el. Kiemeljük a csontokat, és a kis darabokra vágott zöldségeket a lében hagyva, befőzzük levestésztával.

    Vagy leszűrjük a leveslét, a zöldségeket azonnal hideg fürdőbe téve, (akkor nem fő tovább, és ropogósabbak maradnak) főzzük bele a tésztát. (Ezt, csak a nagyobbra darabolt zöldségek esetében tegyük.)

    Általános gyakorlat, hogy személyenként fél marék tésztát, plusz egyet használjunk fel.
    A csontlé más levesek alapjaként is kitűnően szolgál.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá