Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.03.20.

Dátum: 2023-03-19 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld mit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • A mai nap:

    2023.03.20. hétfő. Klaudia és Alexandra napja. A ravioli világnapja.

    Leves: Babgulyás pulykából, gyöngybabbal

    Hozzávalók:

    1. 1 kg pulyka felsőcomb filé
    2. 50 dkg gyöngybab
    3. 5 dkg bacon szalonna
    4. 1 ek kacsa-, vagy libazsír
    5. 2 fej vöröshagyma
    6. 4 gerezd fokhagyma
    7. 3 paprika
    8. 1 chilipaprika (elhagyható)
    9. 2 paradicsom
    10. őrölt bors ízlés szerint
    11. só ízlés szerint
    12. 4 babérlevél
    13. 1 zellergumó

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Házi ravioli, parmezános burgonyatöltelékkel

    Hozzávalók:

    1. 2 tojás
    2. 1 mk só
    3. kb 20 dkg liszt
    4. 20 dkg burgonya
    5. 3 ek parmezán
    6. 1 tojássárgája
    7. só, bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Tönköly ravioli fokhagymás túróval töltve

    Hozzávalók:

    1. 1 tojás
    2. fehér tönkölybúza liszt
    3. csipet só
    4. 10 dkg túró vagy ricotta
    5. 1 gerezd fokhagyma
    6. só, bors
    7. 1-2 levél medvehagyma vagy 1 szál újhagyma
    8. 1 kis marék reszelt parmezán

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Szilvalekváros ravioli kalácskák

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg liszt
    2. 2,5 dkg élesztő
    3. 3 dl tej
    4. 1 nagyobb tojássárgája
    5. 10 dkg margarin
    6. 1 kk só
    7. 3 ek cukor
    8. 1 tasak vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá